Ενημερωτικό Υλικό

Κατεβάστε τα σε μορφή PDF

Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ» ανέλαβε δράση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου, ενημερώνοντας μέσω εντύπων τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο για τα Νέα Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Οι δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 για ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

Περισσότερα...

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ, ξεκίνησε στις 24-07-2014.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Επίσης δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.

Περισσότερα...

Τα πέντε προγράμματα που «τρέχει» ο ΟΑΕΔ

Οι συγκεκριμένες δράσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας, είτε επιδοτώντας επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων, είτε επιδοτώντας ανέργους για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Ήδη ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) είναι τα παρακάτω προγράμματα

  • «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία», κατά το οποίο 2.000 άνεργοι ηλικίας έως 35 ετών θα επιδοτηθούν με 10.000 ευρώ για να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 4.000 άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».

    Περισσότερα...

Ενίσχυση ως 20.000 ευρώ για νέους αγρότες

Μοναδική ευκαιρία για 7.000 νέους, που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, αποτελεί το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών ύψους 140 εκατ. ευρώ που ξεκινά.

Το λεγόμενο πριμ πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών περιλαμβάνει κλιμακωτή ενίσχυση για τους δικαιούχους, που κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 ανάλογα με την περιοχή κατοικίας, το είδος της αγροτικής εκμετάλλευσης και το επίπεδο εισοδήματος.

Προτεραιότητα έχουν όσοι διαθέτουν πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ γεωτεχνικής κατεύθυνσης και κατέχουν ιδιόκτητες εκτάσεις που προορίζονται για τις αγροτικές μονάδες που θέλουν να δημιουργήσουν, ενώ η κατάθεση αιτήσεων ξεκινά την 1η Απριλίου και λήγει την 30ή Μαΐου του 2014.

Περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Ανακοινώνεται το δεύτερο μέρος των αποτελεσμάτων των επιλεγέντων ωφελουμένων στη Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην Πράξη «Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου» (Κωδικός Ο.Π.Σ 375838).

Περισσότερα...

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Τοπική Δράση για την Κοινωνική και Εργασιακή Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου»

Περισσότερα...

Αίτηση Συμμετοχής Ωφελουμένων

aitisi-epix

portal

Newsletter Sign Up

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα μας