Ενημερωτικό Υλικό

Κατεβάστε τα σε μορφή PDF

Ωφελούμενοι & Δικαιολογητικά

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Διαβάστε περισσότερα

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης έχουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να είναι άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
β) να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή του Δήμου Αμαρουσίου.
γ) Να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω Κατηγορίες Ευάλωτων Ομάδων.


ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΙ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ 45-64 ΕΤΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Ως μακροχρόνια άνεργοι στη συγκεκριμένη κατηγορία θεωρούνται άτομα που παραμένουν εκτός εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών
ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται άτομα που διαβιούν χωρίς σύζυγο ή σύντροφο (λόγω χηρείας ή διαζυγίου, ή ανύπαντρες μητέρες) και έχουν την ευθύνη ανατροφής για ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο.
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται άτομα που το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως αυτό ορίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα άτομα που αποδεδειγμένα εμφανίζουν, από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό όργανο, πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία. Η εν λόγω ομάδα στόχος περιλαμβάνει επιμέρους κατηγορίες όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση, τα Άτομα με προβλήματα αισθητήριων οργάνων,  άτομα με ψυχική αναπηρία κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό ενός ατόμου ως ΑμεΑ, απαιτείται απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι το άτομο με Αναπηρία είναι «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία

 

Δικαιολογητικά

 • Συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής
 • Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ
 • Παραπεμπτικό από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ)  ή την Τοπική Υπηρεσία ΟΑΕΔ  όπου έχετε εγγραφεί
 • Υπεύθυνη Δήλωση Μόνιμης Κατοικίας
 • Φωτοτυπία Τίτλων  Σπουδών (Πτυχίων)
 • Φωτοτυπία βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν)
 • Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ  (μόνο για τους μακροχρόνια άνεργους)
 • Φωτοτυπία Απόφασης Αναπηρίας από το ΙΚΑ  (μόνο για τα ΑμεΑ)
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης  (μόνο για τους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών)
 • Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος του Τελευταίου Οικονομικού Έτους ή Υπεύθυνη Δήλωση από την εφορία Μη Υποβολής Φορολογικής Δήλωσης και Μη Εισοδήματος ή σε περίπτωση απορίας φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Απορίας (βιβλιάριο πρόνοιας)  (μόνο για τα άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια)

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μπορούν αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου να προσέρχονται έως τις 5 Νοεμβρίου 2012 με τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο Δήμο Αμαρουσίου στην παρακάτω διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2132038247, την κα Κατερίνα Λαφιώτου, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Δ/νση:       
Β. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα

2ος όροφος, Μαρούσι
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 08:00 – 11:00

Εναλλακτικά οι αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην παραπάνω διεύθυνση.

Αίτηση Συμμετοχής Ωφελουμένων

aitisi-epix

portal

Newsletter Sign Up

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα μας